AVTREKKSVENTILASJON/KJØKKENHETTE

Manual for avtrekksvifte følg link: Flexit avtrekksvifte

Nytt universal-filter kan kjøpes på Jula for kr. 149,- (Januar 2021) Det kan kjøpes i butikken eller netthandel. (Størrelsen er 50×70 cm= 4  stk. filtre klippet til). Megaflis vil ha kr. 549 stk!

Her kan du kjøpe billige metall fettfiltre som er bedre:

https://www.reservedel.no/metall-fettfilter-358-x-255-mm-til-avtrekksvifte-1028541?gclid=Cj0KCQjwg7KJBhDyARIsAHrAXaFV_pItovoskeCUtDI4aocEim8BjOZGAJoxbtAH-wcgUpQiyCRWZLIaAgmkEALw_wcB

Filteret i kjøkkenhetten bør rengjøres en gang i måneden med varmt såpevann, eller i oppvaskmaskinen.  

Filteret må være helt tørt når det monteres igjen. Dersom ikke rengjøring utføres som foreskrevet vil ikke ventilasjonen av leiligheten fungere som forutsatt, og det kan oppstå fare for brann i gammelt matfett.

Leiligheten er utstyrt med mekanisk undertrykksventilasjon med felles avtrekk fra bad og kjøkken. Avtrekksviften er plassert på taket. Styring av vifte skjer via bryterpanel på kjøkkenhetten (Flexit Brasserie S)

Kjøkkenhetten skal i «normal/hvile modus» stå til å suge på badet. Dusj/tørking av tøy i tørketrommel: maks utsug på bad. Matlaging har 2 innstillinger. Kjøkkenhetten må aldri kobles fra.

Leiligheter med hybel:  Det må ikke slukkes for  ventilasjonen i hybeldelen. Denne skal være på  til enhver tid!

Det er ikke tillatt å montere annen kjøkkenvifte med egen motor koblet til felles kanal.

Luftmengden reguleres i kjøkkenhetten. Friskluft tilføres leiligheten via ventiler i yttervegger og spalteventiler i overkant av vinduer, samt fordeling fra rom til rom via spalter i karmer på innerdører. Avtrekk fra hver leilighet føres i separat kanal over tak.

Spalter i vinduer/ventil i vegg må ikke stenges helt.

Flexit kjøkkenhetten bør aldri slås helt av på grunn av grunnventilasjon i leiligheten. OBS: Ettermontering av dører innvendig, må ikke stenge for luftsirkulasjonen som er forutsatt

Vaktmester kan kontaktes for tilbud på bestilling/montering av ny kjøkkenhette. Ellers kan kjøkkenhetten og reservedeler kjøpes hos bl.a Megaflis (billigst oktober 2018), Skibygg, Monter Orring og flere anære utsalgssteder. Husk å sjekke om du har høyre eller midtstilt stuss (til ventilasjons-slangen)

Her er noen modeller. Stål og hvit. Flexit Brasserie-S

 

brasserie-S stål brasserie-S