Hold rømningsveiene fri

Ganger og trapper er rømningsveier ved brann. Dersom brannalarmen går, må du umiddelbart forlate leiligheten og ta deg ut til gressplen på fremsiden av bygningene. Dersom gang/trapp er røykfylt, hold deg i etasjen.

Rømning skjer da via balkong til nabo- som ikke under noen omstendigheter må blokkeres! Alt som står opp til nabobalkong skal kunne fjernes med en hånd.

Heisene kan ikke brukes når brannalarmen går.

Da ganger og trapper er rømningsveier er det IKKE LOV Å OPPBEVARE LØSE GJENSTANDER UANSETT STØRRELSE.
Eksempler på dette er barnevogner, sykler, sparkesykler, akebrett, ski, sko, lykter, blomsterkrukker med mer. Ved en brann med røykutvikling kan beboerne snuble i disse gjenstandene. I verste fall finner man ikke veien ut fra etasjen, eller tilbake til leiligheten.

Styret og vaktmester vil fjerne og kassere gjenstander som vi finner plassert i rømningsveiene. Den ansvarlige sameier vil få skriftlig advarsel og gjentakende hendelser vil bli ansett som mislighold i henhold til sameiets husordensregler.

Dersom det går liv tapt i en brann, og det viser seg at rømningsveien var blokkert kan den ansvarlige som har satt gjenstandene i rømningsveien bli dømt for dette.

Vi setter pris på all hjelp med å opprettholde sikkerheten i borettslaget, ved å gi beskjed dersom du ser gjenstander som er hensatt i borettslagets fellesarealer.